Djurtandvård

Smådjurskliniken har som mål att bli Göteborgs ledande tandklinik för djur. Av den anledningen har vi nu flyttat alla våra tandinstrument till vår främsta samarbetsparter Husdjurshälsan i Högsbo. I deras lokaler har vi större utrymme och fler möjligheter att utför våra behandlingar. Vi jobbar mycket med förebyggande djurtandvård men kan även hjälpa till med tandfrakturer, sanering av tandsten, rotfyllningar, extraktioner och mycket mer. 

Idag söker många djurägare hjälp hos oss först när djuren fått problem med tänderna. Det ser ofta illa ut med kraftiga inflammationer och eventuell tandlossning.

Vi på Smådjurskliniken introducerar nu en satsning på förebyggande tandvård för djur. Vi vill på detta sätt minska djurens lidande samt öka deras livskvalitet.

Inom förebyggande djurtandvård erbjuder vi följande tjänster:

 • Kontroll av bett hos din valp eller kattunge
  Det är inte ovanligt med bettfel. Dessa bör uppmärksammas i tid för att kunna åtgärdas.
 • Tandborstning
  Det är inte så omöjligt som det låter! Vi hjälper dig att komma i gång och det ger ett fantastiskt resultat.
 • 6-månaders kontroll på hund och katt
  Nu ska ditt djur ha fått permanenta tänder. Vi kontrollerar att inga mjölktänder sitter kvar och att bettet är korrekt.
 • Tandreglering vid bettfel, unga individer samt slipning av tänder hos gnagare
 • Katter med FORL (Feline Odontoclastic Resorptive Lesions)
  Vi rekommenderar en årlig kontroll med tandröntgen. För att underlätta för dig skickar vi i god tid ut en kallelse då det är dags.

Vi erbjuder även:

 • Tandstensborttagning och polering
  De djur som inte ”borstar tänderna” får tandsten som behövs tas bort.
 • Tandextraktion (utdragning)
  Ibland är det tyvärr nödvändigt att extrahera tänder. Vi röntgar alltid före och efter behandling för att försäkra oss om resultatet.
 • Rotfyllning och lagning av tänder
  Det är inte ovanligt att hundar och katter slår av sina tänder. Gör man inget åt detta drabbas djuret förr eller senare av infektioner i käkbenet. Tack vare vår digitala tandröntgen kan vi nu rotfylla och laga tänder som man förr extraherade. Rotfyllning kräver kontroll via röntgen under hela operationen.
 • Karies
  Är visserligen inte speciellt vanligt hos hund, men i de fall där det förekommer åtgärdar vi detta.
 • Tandreglering vid bettfel
  Precis som hos oss människor kan man justera och reglera bettfel.
 • Akuttandvård
  Ibland är det bråttom, att slå av en tand gör ont! Vi på Smådjurskliniken kan nu göra tillfälliga lagningar om vi inte har tid att rotfylla med en gång.

Genom regelbundna kontroller har man möjlighet att följa upp och behandla problemen i tid. Skulle det vara så att ditt djur redan har bekymmer så kan vi åtgärda dessa på ett tryggt och säkert sätt. Vårt kunnande och vår moderna utrustning skapar förutsättningar för bra resultat. Våra veterinärer har gått fortbildningskurser inom djurtandvård. Vi utbildas fortlöpande för att utveckla vår kompetens inom området.

Ring oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa just dig och ditt djur!